Milan F1

Vollegrondsteelt, zomer

Hoge productiviteit en smaakvol fruit

In gevestigde praktijk van doordragers in Nederland, Engeland en Duitsland komt aardbei F1 'Milan' naar voren als een groeikrachtig en robuuste doordrager met verbeterde houdbaarheid, productiviteit en vruchtkwaliteit. In de vollegrondsteelt voor directe afzet is Milan op zijn best.

'Milan' beschikt over een goede groeikracht en sterk ontwikkeld wortelgestel in een vollegrondsteelt.

De vruchtvorm van 'Milan' is mooi conisch; de vrucht behoudt zijn mooi heldere kleur tijdens het uitstalleven. In 'Milan' hebben we ook de vrucht stevigheid aanzienlijk verbeterd. In onze proeven constateerden wij dat het vruchtgewicht van 'Milan' met 15 - 17% verbeterd is ten opzichte van ons aardbeiras 'Elan'. De smaak van de vrucht is mild-zoet. Wij hebben door het seizoen heen een Brix gemeten met waarden tussen 9,6 en 10,6. In de zomermaanden kwam naar voren dat tweemaal per week oogsten noodzakelijk is om de kwaliteit, vooral de stevigheid, van de vruchten te handhaven.

In onze teeltproeven kwam 'Milan' ongeveer een week na onze vroege ras 'Elan' in productie. De opbrengsten van 'Milan' uit onze veldproeven in juli en augustus waren uiteindelijk 13-30% hoger dan van 'Elan'.

Assortiment

Ga terug naar het overzicht om meer te bekijken.